9)راهکارهای موثر در پیشبردحماسه اقتصادی
نقش خانواده
مسئولیت دادن به فرزندان
شناخت رفتار مناسب وسازنده با فرزندان برای هر پدرومادری ضروری است اکثر قریب به اتفاق والدین نسبت به رفتارهای نادرست احتمالی با فرزندان خود تعمد ندارندوحتی مشتاق شناخت وبکار بستن روشهای تربیتی واقتصادی صحیح به فرزندان نیستند. بدیعی است که زندگی اجتماعی دارای فوت وفن خاصی است وهر کس نمی توان در مسائل اقتصادی موفق باشد ونیازمند تربیت کودکان از همان ابتدا در خانواده،حتی با دادن مسئولیت های کوچک میباشد؛«مثلاًکنترل پول توجیبی خودش که چه مقدار از آن را خرج و پس انداز کند چه باید بخرد که به صرفه تر باشد! »ذهنیت فرزندرا از همان ابتدا آشنا کرد.اینگونه نباشد که تا سنین دانشگاه هنوز نمی توان به تنهایی بخرید برود. بابزرگ شدن فرزندان کم کم آنها رابرای مسئولیت های حساس تر آشنا وبه آنها بسپارد،تاآیندیشان تضمین شود.
مهمترین مسئله اینست که: پدر ومادری که خود آموزش ندیده ونمی دانند کدام راه درست است!چگونه میتواند بهترین،کوتاه ترین وموثرترین راه را به فرزندش بیاموزد! اصلاًمی خواهد روش بهتر را به کار ببردیا نه! بسیاری از خانواده ها براین اساس اندکه راهشان درست است! بهترین راه تبلیغات وآمورزش راه صحیح وخط دهی به خانواده درمسائل اقتصادی ومدیریت مالی است. نمونه ای ازخط دهی ها:
1)تبلیغات از طریق رسانه
2)نظرخواهی از خانواده ها در زمینه بهترین راهکاری که موفق به انجام آن در زمینه کنترل اقتصاد خانه وخانواده شدند…..
آموزش خانواده
خانواده در سایه مودت و انسی که پس از ازدواج پدید میاید خانواده تحت الشعاء مسائل وجریانات قرارگرفته وبگومگوهای حاصل ازکمبودهای اقتصادی کانون مودت را سرد میکند توقعات بی جای مالی،ولخرجی ها،تجمل پرستی ها، …همه باعث اختلاف ودرگیری درون خانواده می شود.خانواده باید به تعادل وتوافق درونی برای کارامدی بیشتر برسد، [1]البته به دلیل اختلاف سلیقه ها توافق صد در صد درخانه محال است.ولی نخستین قدم برای رسیدن به تعادل؛توافق زن ومرد در فکر،اعتقادوانگیزه(هم کفو بودن)است،که درپیمودن این راه بسیار کمک خواهد کرد.زمانی که هر دو با ذهنی روشن از آینده «ومشکلاتی اقتصادی که ممکن است گیربان گیر فرزندان باشد»میدانند فرزندانشان را به کدامین سمت رهنمون کنند.خانواده به عنوان کابردی ترین پایگاه تربیت است که آموزگاری رایگان برای تربیت نسلهای آینده به بهترین نحو نقش خودرا ایفا می کند.[2]
9-1-3)راهی برای جلوگیری ازمصرف گرایی
خانواده ها به عنوان اجتماع کوچک در روند پیشرفت یا پسرفت یک جامعه نقش بسزایی دارد.با انتخاب وعمل آنهاست که سکان حرکت جامعه به سوی ترقی و یا انحطاط می رود. زمانی که خانواده ای برای خود برنامه ریزی صحیح اقتصادی نداشته باشد، چگونه می توان از آن انتظار داشت که در جامعه نقش تاثیر گذاری در اقتصادداشته باشد.
خانواده باید به نقش خویش که همان تقاضا کننده بودن است ،واقف باشدو بداند که بااقداماتی هر چند کوچک مثل : خریدن وسایل غیر ضروری ،چگونه اقتصاد وجامعه رابه سمت واردات کالاهای غیرضروری و در نتیجه نابودی می کشاند.
در واقع وابستگی اقتصادی زمانی شکل می گیردکه خانواده متقاضی کالاهایی باشد که کارایی اساسی در زندگی روز مره اونداشته و از صنف کالاهای تجملاتی به شمار می آید و مصرف چنین کالاهایی فقط افراد را «مصرف گرا»می کند.
برای رهایی از این آسیب درابتدا باید به آموزش خانواده ها در زمینه خریدومصرف کالاپرداخت تا جامعه را دچار بحران وابستگی نکند. «اقتصادخانواده =اقتصاد جامعه».
9-2)نقش جامعه
9-2-1)نقش رسانه در القاءاقتصاد جدید به خانواده ها
رسانه ها نقش اساسی در ذهنیت تکتک افراد یک خانواده دارد. اگر به دور از تاثیرات رسانه های غربی و دیگر تهاجمات رسانه ای فقط به بررسی شبکه های تلوزیون جمهوری اسلامی بپردازیم، خواهیم دید که تبلیغاتش چگونه است . (به عنوان مثال؛ شبکه بازار چرا کالاهای غیر ضروری را القاء و تجمل گرایی رادر خانه رواج میدهد؟در صورتی که میتواند بااجرای برنامه های مفیدبه طور نمایشی طرز صحیح مصرف رابه ذهن خانوارها القاء کند.) همان طور که می بینیم در پخش برنامه های تلویزیون برای نشان دادن رفاه از وسائل تجملاتی ،پرده ،مبلمان،…استفاده می کند،واین چنین است که رسانه از دریچه چشم روی ذهن مخاطب تاثیر گذاشته وبه راحتی روند جامعه را عوض می کند. امید است تهیه کنندگان بیشتر به این مسئله توجه کنند و در ساخت برنامه ها از کمترین تجملات استفاده کرده،تا کمکی به روند آموزش خانواده ها کرده باشند.
سلام
بنظرم چون دارین به مسایل روز در وبتون میپردازید
جالب خواندی هستش